Trainer Fred Royers

Mijn eigen opleiding tot kickbokser heb ik in de jaren 70 bij het Amsterdamse Mejiro Gym gekregen. In 1979 ben ik begonnen met lesgeven in Arnhem bij Sportschool Kreijtz, waar eigenaar Harry Kreijtz mij en onze sport, alle mogelijkheid heeft gegeven om ons te ontplooien. Daar heb ik vele jaren met heel veel plezier gewerkt.

Fred Royers: ik leer mensen om kickboksen te trainen

Een training en een sport horen namelijk allereerst en bovenal leuk te zijn. Leerzaam, opbouwend met structuur, discipline en veel techniek en respect voor het lichaam van de ander en dat van jezelf. Trainen doe je nooit alleen! Je hebt de ander nodig om te groeien en beter te worden.

Ik leer mensen niet alleen kickboksen, ik leer ze bovenal kickboksen om te trainen! Dan pas kun je het optimale uit je mogelijkheden halen. Ik heb over de hele wereld getraind. Van Japan tot Thailand, van de USA tot Frankrijk. Vele leraren hebben mij vele wegen laten zien om hetzelfde te bereiken. Lekker sporten, technieken leren die je gezonder maken en je beter in je vel laten zitten.

Go Hard or Go Home

Maar al die trainingen hadden een ding gemeen: ik moest het onderste uit de kan halen, uit mijn kan, wel te verstaan. Het werd heel mooi opgesomd in een spreuk die ik in een gym in de Los Angeles vond toen ik daar een maand ging trainen. GO HARD OR GO HOME! Dat heb ik gedaan en geprobeerd gedurende mijn hele vechtsportcarriere.

Want ik kan je ding verzekeren: er zijn maar heel weinig dingen die je zo lekker kunnen laten voelen. Na een training, waarbij je helemaal tot op de bodem bent gegaan, onder de douche vandaan komen en dan met dat euforische gevoel naar huis gaan en moe en voldaan in je bed stappen.

Dat is trainen bij Kickboxing Arnhem!

Meer over Fred Royers

Meer lezen over Fred Royers, over zijn vechtsportcarriere en hoe hij de persoon is geworden die hij nu is? Lees hier het uitgebreidere verhaal over Fred Royers.