Trainer Jorge Paesch

Ik ben Jorge Paesch, 39 jaar oud, samenwonend en heb drie kinderen. Ik ben bouwkundig ingenieur en heb sinds 2007 mijn eigen adviesbureau. Andere hobbies zijn duiken, zeilen en honkbal.

Het kickboksen is voor mij zo 22 jaar geleden begonnen toen ik als 17-jarige bij sportschool Kreijtz aan de Molenbeekstraat voor het eerst ging trainen. In die tijd trainden de kampioenen Jan Wessels, Jan Lomulder, Nico Anches en Perry Telgt bij onze sportschool. Na twee jaar bij de beginners en de gevorderden getraind te hebben, ben ik mede door deze mannen klaargestoomd voor mijn eerste wedstrijden.

Deze wedstrijden waren voor mij een compleet nieuwe dimensie. De beleving die je in de ring hebt en de ontlading na een gewonnen partij is met geen pen te beschrijven. Mijn wedstrijdcarriere heeft niet heel lang geduurd. Ik heb de nieuwelingen en C-klasse ongeslagen doorlopen en heb een paar mooie KO-overwinningen op mijn naam staan. Door studie, werk en een vervelende enkelblessure heb ik maar een jaar of vijf in de ring gestaan. Nu train ik uitsluitend nog recreatief bij de gevorderden en geef zo nu en dan les.

Bij het lesgeven probeer ik toe te passen wat ik in de jaren bij Fred heb geleerd

Kickboksen is voor mij de ultieme sport: het conditionele, de volledige concentratie en de 1-op-1 situatie waarin je probeert sneller, slimmer en sterker te zijn dan je tegenstander. Na een uurtje kickboksen ben ik dan ook volledig leeg en ontspannen, geestelijk en lichamelijk.

Bij het lesgeven probeer ik datgene toe te passen wat ik in de jaren bij Fred heb geleerd. De combinatie van conditietraining, snelle, effectieve combinaties afgerond met een lowkick of hoge trap. En dit allemaal in een prettige ontspannen sfeer, maar wel gedisciplineerd en met respect naar je sparringpartners.